2014-11-17 14:37:57• hírek • Szatmár.ro

Minőségi betegápolói munkalehetőségek külföldön

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet keretén belül 2012 óta működő Információs Iroda a Bécsi Caritassal együttműködésben, ausztriai házi betegápolói munkalehetőségekkel kapcsolatban kínál információkat az érdeklődőknek.

A Caritas által felkínált lehetőségek a kliensek támogatásának minőségére alapoznak. Két év leforgása alatt többszáz személy jelentkezett és fordult az irodához, ezek közül idén tizenhat személynek sikerült elhelyezkednie Ausztriában 24 órás házi betegápolóként.

Csizmár Antal, az Információs Iroda munkatársa elmondta, hogy a Bécsi Caritas által kínált betegápolási munkalehetőségekkel kapcsolatos információk mellett a jelentkezők folyamatos támogatásban részesülnek, ugyanis a külföldre ment személyek folyamatos tanácsadást, segítséget kapnak a régióban dolgozó bécsi munkatárstól, illetve telefonon bármikor további válaszokat kaphatnak a szatmári Caritas munkatársaitól is.

Az információátadás mellett fontos számukra a kiküldött személyek szakmai fejlesztése is, így rendszeresen ingyenes szakmai továbbképzéseket is biztosítanak a betegápolóknak különböző témákban, mint a demenciás betegek ápolása, konfliktusmenedzsment az ápolásban, gondozás a végsőkig, kinaesthetics a gondozásban.

Mivel 24 órás betegápolásról van szó, a partner szervezet arra is odafigyel, hogy ápolói ne égjenek ki, így minden gondozó egy hónap után egy hónap pihenésre, regenerálódásra hazatér családjához: „A folyamatos kapcsolattartás, a tanácsadások, az ügyintézésben való segítség, a rendszeres látogatások sokban megkönnyítik az ápolók mindennapjait. Fontos szempont megemlíteni azt is, hogy az iroda célja a teljeskörű információátadás és, hogy a jelentkezők a néhány éves külföldi tapasztalatuk megszerzése után hazatérve, szülőföldön kamatoztathassák a megszerzett tudást, a külföldi munka pedig nagymértékben elősegíti a hazai munkaerőpiacon való elhelyezkedésüket és megbecsülésüket".

Elvárás, hogy a munkalehetőségekre jelentkezők alap német nyelvtudással, illetve betegápolói képzéssel rendelkezzenek, ennek hiányában lehetőségekhez mérten a szervezet házi betegápolói képzést és német nyelvkurzusokat szervez megfelelő létszám esetén.

Az iroda székhelye Szatmárnémetiben az Unirii utca 49. szám alatt található, illetve elérhetőek facebookon, a következő két oldalon: Birou de Informare, Információs iroda; PersonenbetreuerInnen Satu-Mare. További információk pedig az info24@caritas-sm.ro email címen, vagy a 0261-710246-os telefonszámon kaphatók kedden és csütörtökön 14.00 - 18.00, szerdán és szombaton pedig 8.00 - 12.00 óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: